Strutskött

Strutsköttet är väldigt magert 1,5% fett och uppfödningen på Broby Struts sker enligt den gröna linjen. Detta ger köttet dess kvalité som vi kan garantera till våra kunder.

Köttinformation

punkt Strutsens kött är rött, mört och nyttigt. Till utseendet liknar det nötkött men har grövre fibrer och mindre insprängt fett. De grova fibrerna gör att köttet drar åt sig marinader relativt snabbt. Eftersom köttet är så magert går det också bra att frysa.
punkt Vid tillagning blir resultatet bäst på lägre temperaturer under längre tid. När köttets innertemperatur är 67°C är det fortfarande rosa och saftigt. Vid stekning i stekpanna, sänk värmen när ytan fått fin färg. Låt sedan köttet steka långsamt.
punkt Strutskött lämpar sig bra för grillning. Även här gäller det att tillagningen bör ske på låg temperatur. Öka avståndet till den glödande kolen när köttet fått färg eller linda in det i folie. Det går bra att använda strutskött i grytor. Köttet faller sönder precis som nötkött om det kokar för länge.
punkt Köttet mörknar snabbt av syret i luften. Efter 6 timmar med luftkontakt är köttet nästan helt svart. Det gör inte köttet sämre men kanske mindre tilltalande. Hållbarheten är densamma som för nötkött.
punkt Strutskött har blivit uppskattad av hälsomedvetna konsumenter. Jämfört med nötkött och kyckling har det låga värden av både kolesterol och fett samtidigt som proteinhalten är relativt hög.

För ytterliggare information angående Strutskött och dess positiva näringsinnehåll,kontakta oss för mer information